Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011

ΘΑ ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΣΘΟΥΝ ΤΟΝ ΠΡΟΣΕΧΗ ΜΑΙΟ ΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΟΥ ΚΚΚΑΣΟΡ ΚΑΙ ΤΗΣ Ν.Δ. ΚΑΤΑ ΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΝΗΜΗΣ







ΜΙΧΑΛΗ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ

Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΕ ΤΟΝ ΚΕΜΑΛ ΘΑ ΡΙΧΘΕΙ ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ
ΘΑ ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΣΘΟΥΝ ΤΟΝ ΠΡΟΣΕΧΗ ΜΑΙΟ ΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΟΥ ΚΚΚΑΣΟΡ ΚΑΙ ΤΗΣ Ν.Δ. ΚΑΤΑ ΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΝΗΜΗΣ

Η ιστορία και οι εξελίξεις επέτρεπαν την καθιέρωση του Ποντιακού ως ένα από τα πρώτα ζητήματα στην Ευρωπαϊκή Πολιτική ατζέντα. Ζητήματα που συνδέονται με τους αναζητούμενους τρόπους λύσης του Νέου Ανατολικού ζητήματος, του Τουρκικού προβλήματος.
Το περιβάλλον ήταν και παραμένει πολύ ευνοϊκό για αυτό.
Υπονομευθήκαμε όμως συστηματικά από το εσωτερικό της χώρας. Κύρια από την σημερινή διοίκηση του ΚΚΚΑΣΟΡ που μετά το 1996 έδειξε Ποντιοφαγικές τάσεις λόγω έξωθεν υποδείξεων, εντολών και μορφωτικής ανεπάρκειας. Την ακολούθησε λόγω του ιδίου εξαρτημένου γεωπολιτικού πλαισίου η άλλη όψη του νομίσματος, του δικομματισμού χωρίς κόμματα, η Ν.Δ..
Είναι γνωστές οι υπονομεύσεις και ειδικά οι προσβολές των προσκυνημάτων στον μεγαλύτερο εγκληματία του 20ου αιώνα τον Κεμάλ. Μόνο καθεστωτικοί υπήκοοι, δούλοι, άτομα μίας ψυχικής, ηθικής, διανοητικής δομής παρόμοιας με εκείνης των Ναζί ή κοινά λαμόγια μπορούν να δικαιολογήσουν και ανεχθούν παρόμοιες πράξεις.
Ελάχιστοι, μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού αντισταθήκαμε στον κυνισμό, την βαρβαρότητα και την προσβολή των νεκρών και των νέων γενεών. Δεν θέλαμε – δεν ήθελα να δοθεί στις νέες γενιές το ανήθικο, το δουλικό ραγιαδικό παράδειγμα του προσκυνητή του Ρατσισμού, του Κεμαλισμού. Αυτοί αυτό έδωσαν.
Η ιστορία μας έδωσε δίκαιο. Όταν αυτοί μας υπονόμευαν, ιδιαίτερα το ΚΚΚΑΣΟΡ, εμείς κάναμε το Ποντιακό θέμα, ζήτημα στον Ο.Η.Ε. και την Διεθνή Κοινότητα.
Μια οποιαδήποτε ομάδα, όπως οι Πόντιοι στην περίπτωση μας, που διεκδικεί την δικαίωση της από τους νόμους της ανθρωπότητας και την Διεθνή Κοινότητα αλλά και από τον θύτη την αναγνώριση του εγκλήματος που υπέστη οφείλει να διακατέχεται από υψηλό επίπεδο αυτοεκτίμησης και αυτοσεβασμού. Διαφορετικά η διεκδίκηση της έχει περιορισμένο ορίζοντα. Εκφυλίζεται, Αδυνατίζει στην φθηνή ανταλλαγή ανηθικοτήτων, ψίχουλων, αργυρίων, καρεκλών και αποσύρεται. Αυτό επεδίωξαν οι προαναφερμένες ορατές και αόρατες δυνάμεις της υπονόμευσης να πετύχουν. Πέτυχαν σε ένα βαθμό να εξανδραποδίσουν αρκετούς «εκπροσώπους». Θλιβερές παρακμιακές φιγούρες σήμερα.
Σήμερα αυτές οι ομάδες, το ΚΚΚΑΣΟΡ και η Ν.Δ., στερούνται οποιασδήποτε νομιμοποίησης ηθικής, πολιτικής και για αυτό τον λόγο δεν είναι επιθυμητές στις προσεχείς εκδηλώσεις μνήμης του Μαΐου του 2011. Υπάρχουν Σύλλογοι Ποντίων με υψηλό επίπεδο αυτοσεβασμού που τα τελευταία χρόνια δήλωσαν προς αυτές τις ομάδες, τους εκπροσώπους τους ότι είναι ανεπιθύμητοι στις εκδηλώσεις μνήμης. Η αποδοκιμασία αυτή πήρε και άλλες μορφές, Ως γνωστόν για λόγους πολιτικής συντήρησης μιας εκλογικής πελατείας, του κοπαδιού οι εκπρόσωποι της Κεμαλολαγνίας με ιδιαίτερη θρασύτητα και κυνισμό ολοκληρωτικού τύπου αποπειρώνται να παρευρίσκονται στις εκδηλώσεις μνήμης χύνοντας δάκρυα Κροκόδειλου ή Υποπόταμου.
Αυτές όμως είναι εικόνες Ζούγκλας όχι εικόνες της Πόλις, του Πολιτισμού μας, της Πολιτικής ανθρωπολογίας μας.
Ο δικός μας Πολιτισμός, ο Ελληνικός Πολιτισμός είναι ο Πολιτισμός της Πόλης, των υψηλών ηθικών πολιτικών αξιών και ιδανικών, της παρρησίας που οφείλουν να χαρακτηρίζουν την ατομική και δημόσια ζωή και να καθορίζουν τις συμπεριφορές και τους κανόνες της.
Η υπεράσπιση αυτών των αξιών επιβάλει την αποπομπή, την αποδοκιμασία των εκπροσώπων αυτών των ανήθικων αλλά και καιροσκοπικών ομάδων από τις εκδηλώσεις μνήμης του προσεχούς Μαΐου.
Η αποδοκιμασία θα είναι ιδιαίτερα έντονη και πολλών μορφών.
Οι νέες γενιές των Ποντίων νομιμοποιούνται, έχουν δικαίωμα για οποιοδήποτε τύπου αποδοκιμασία τους προς τους Ποντιακής καταγωγής Βουλευτές. Πόντιους λόγο αίματος.
Πολλές φορές δήλωσα ότι το Ποντιακό δεν είναι ζήτημα αίματος αλλά Πνεύματος. Πολλές μάλιστα νίκες που πέτυχα Διεθνώς, τις πέτυχα με Πόντιους λόγω Πνεύματος και ηθικών και πολιτικών αξιών συναθλητές. Πόντιοι εξ αίματος, ιδιαίτερα οι καπώ του ΚΚΚΑΣΟΡ με πολεμούσαν με παρακρατικές μέθοδες.
Παρατηρώ ορισμένους από αυτούς να επιδιώκουν την ηθική νομιμοποίηση τους.
Επισκέπτονται ανερυθρίαστα την Σουμελά στο Βέρμιο ή τον Πόντο. Ευτελίζουν το Ποντιακό σε ανατολίτικο ανήθικο πελατειακό παζάρι, θα σας δώσουμε αυτό για να κρατήσουμε το Ποντιακό κοπάδι.
Δεν νομίζω ότι η Παναγία Σουμελά θα τους συγχωρήσει για τα πολλά και βαριά αμαρτήματα τους. Οι νόμοι όμως της Πόλης και οι ποινές της είναι περισσότερο αυστηροί από την Παναγία. Όπως δήλωσα μετά τις προμελετημένες πράξεις προσκυνήματος του Κεμάλ ένας δρόμος υπάρχει για αυτούς. Το πρώτο βήμα είναι ο υιός Παπανδρέου κατ’ αρχάς – γιατί αποτέλεσε το αντιπαράδειγμα του Εθνικού ευτελισμού και ο αρχηγός της Ν.Δ. ο Α. Σαμαράς να ζητήσουν δημόσια – τρεις – πέντε – τρεις – 353 συγνώμες που συμβολίζουν τα θύματα του Ποντιακού ολοκαυτώματος. Η Ελλάδα που προσκυνούσε τον Κεμάλ θα ριχθεί στα σκουπίδια της ιστορίας. Γιατί δεν είναι Ελλάδα.
Αυτό γίνεται στις κοινωνίες, στις χώρες, στα Έθνη που διεκδικούν να έχουν συνέχεια και ρόλο στην Διεθνή Κοινότητα και στην ιστορία.
Αυτό έκαναν Εθνικές ομάδες που είδαν να αποκαθίσταται η ηθική βλάβη που υπέστησαν από πολιτικές γενοκτονίας.
Αυτός είναι ο δικός μας δρόμος. Για αυτό φτάσαμε έως εδώ. Διαφορετικά δεν θα υπήρχε 19η Μαΐου. Η ημέρα της Νίκης του Διγενή επί του Χάροντα.

Ιστολόγιο Μιχάλη Χαραλαμπίδη polis-agora.blogspot.com