Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014

ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΑ ΕΙΧΑΜΕ ΤΟΝ ΚΕΜΑΛΟΙΣΛΑΜΙΣΜΟ


ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ
(Με αφορμή την ομιλία του στην Καβάλα και την συμπλήρωση 20 χρόνων από την αναγνώριση της Ποντιακής γενοκτονίας)


ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΑ ΕΙΧΑΜΕ ΤΟΝ ΚΕΜΑΛΟΙΣΛΑΜΙΣΜΟ
ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΤΟΝ ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΣΜΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΣΑΤΖΗΔΕΣ ΤΟΥ


Ο Αγώνας για την αναγνώριση της γενοκτονίας των Ποντίων και της 19ης Μαΐου ως ημέρας μνήμης της, αλλά και η υπεράσπιση τους από τις συνεχείς προσπάθειες κατάργησης τους που ακολούθησαν, δόθηκε σε δύο μέτωπα. Από την μία είχαμε να αντιμετωπίσουμε τον Κεμαλοισλαμισμό. Απο την άλλη τους εδώ χωροφύλακες της μνήμης μας, τους Καπό όπως τους αποκαλώ. Είχαμε τον εγχώριο καθεστωτισμό και τους Ποντίους τιμαριούχους του έως τους Ποντίους Εσατζήδες. Εσατζήδες δεν είχαμε μόνον στην χούντα. Είχαμε και στην μεταπολιτευτική καθεστωτική, ειδικά την πράσινη, περίοδο. Αριστερής μάλιστα κοπής Εσατζήδες.

Αυτά τα υπολείμματα του καθεστωτισμού δεν πρέπει να προσκαλούνται ως ομιλητές στις εκδηλώσεις μνήμης γιατί στερούνται ηθικής, πολιτικής νομιμοποίησης. Όχι μόνο ανέχθηκαν αλλά συνεργάσθηκαν με το καθεστώς στις συνεχείς προσπάθειες ακύρωσης της αναγνώρισης της γενοκτονίας και της 19ης Μαΐου. Όταν προσκαλούνται σημαίνει ότι έχουμε μια ανήθικη και εκφυλισμένη δημόσια σφαίρα υποκριτών και απάτης. Ποτέ οι Αρμένιοι, οι Εβραίοι δεν θα ανέχονταν την ανηθικότητα και την απάτη. Για αυτό πέτυχαν στον αγώνα τους. Ορισμένοι εκδηλώνουν συμπεριφορές μετάνοιας και συγνώμης. Αυτό είναι έκφραση υγείας, θεραπεύσεις τους.
Αυτά τα άτομα είναι περισσότερο απονομιμοποιημένα σε Διεθνές επίπεδο. Είναι άχρηστα, είναι καμένα ως προς την προβολή της γενοκτονίας των Ποντίων. Είναι εκτός των πολλών άλλων ευάλωτα, ακυρωμένα ηθικά λόγω της στάσης τους.
«Είστε καριερίστες, τυχοδιώκτες, τα κίνητρα σας είναι ιδιωτικά, ωφελιμιστικά, δεν είναι η υπεράσπιση της δικαίωσης ενός λαού που υπέστη μια πολιτική γενοκτόνας βίας» θα τους πουν και θα τους υπενθυμίσουν. Τι κάνατε το 1997, τι κάνατε το 1998, τι κάνατε το 1999, το 2000, το 2004, το 2008 κλπ.
Στο Διεθνές πεδίο, στα Διεθνή Φόρουμ οι συγκρούσεις είναι σκληρές, είναι αληθινές. Δεν είναι υποκριτικός, σιωπηλός, ένοχος μαχαλάς της μη Ελλάδος. Του Τουρκοβαλκανομπαρόκ όπως λέω.
Άλλο Ελλάδα και άλλο αυτό.




Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014




Polis-agora.blogspot.com Ιστολόγιο Μιχάλη Χαραλαμπίδη