Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014

ΑΛΛΟ ΠΡΕΒΕΖΑ ΙΧΘΙΟΥΠΟΛΗΣ ΑΛΛΟ ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΣΑΡΔΕΛΑΣ




ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ
(Μιλώντας σε εκδήλωση του Επιμελητηρίου Πρεβέζης)





ΑΛΛΟ ΠΡΕΒΕΖΑ ΙΧΘΙΟΥΠΟΛΗΣ

ΑΛΛΟ ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΣΑΡΔΕΛΑΣ

Ο ΑΞΟΝΑΣ ΑΓΙΟΚΑΜΠΟΣ – ΚΑΡΔΙΤΣΑ – ΑΡΤΑ - ΙΟΝΙΟ

Απουσιάζει η πολιτική ως πρόλογος, ως Σχέδιο, ως διάρκεια.
Είναι ορατό στα παλιά κόμματα, μη κόμματα, συμπολιτευόμενα και αντιπολιτευόμενα αλλά και τις εκκολαπτόμενες και εμφανιζόμενες κινήσεις.
Το μεγάλο κενό είναι η απουσία αναπτυξιακής παιδείας. Αυτός είναι ο λόγος που στην σημερινή μου ομιλία έδωσα διδακτικό αλλά και πρακτικό χαρακτήρα. Τα Επιμελητήρια μπορούν να πρωταγωνιστήσουν σε αυτό το πεδίο.

Συνήθως χρησιμοποιείται ως άλλοθι η απουσία κεφαλαίων. Αυτό όμως που κυρίως απουσιάζει είναι το ανθρώπινο, επιστημονικό και πολιτικό κεφάλαιο. Μιλώ για αυτά στα βιβλία μου.
Σκεφτείτε σε βάθος την ιδέα – πρόταση που σας έκανα: ΠΡΕΒΕΖΑ ΙΧΘΥΟΥΠΟΛΗΣ και θα το κατανοήσετε. Άλλο Πρέβεζα Ιχθυούπολης και άλλο Γιορτή της Σαρδέλας που  διοργανώνεται κάθε καλοκαίρι.
Τον Σεπτέμβριο το Επιμελητήριο, ο Δήμος μπορούν να οργανώσουν ένα τραπέζι εργασίας για την εφαρμογή αυτής της πρότασης, του σχεδίου. Θα είμαι μαζί σας.
Είναι ένα δώρο που ήθελα να κάνω προς την πόλης σας, το Ιόνιο με τα οποία με συνδέουν πολλές μνήμες. Από τις άλλες προτάσεις που σας έκανα οφείλουμε να αναδείξουμε κυρίως τον Άξονα Αγιόκαμπος – Καρδίτσα - Άρτα – Ιόνιο. Σας ανέλυσα την σημασία του.
Ας μείνω σε ένα άλλο σημείο. Παρατηρώ τελευταία ότι οι γνωστοί άγνωστοι επανάενεργοποιησαν τους μηχανισμούς και τους ανθρώπους τους ανά την επικράτεια με την εξής γραμμή. Ο Χαραλαμπίδης είναι θεωρητικός, διανοούμενος δεν είναι πρακτικός, πολιτικός.
Στην επαναδιάδοση αυτής της παλιάς εφεύρεσης του κλεπτοκρατικού και κακιστοκρατικού συνασπισμού προσεχώρησε τελευταία και η ψευτοαριστερά. Όλους αυτούς τους χαρακτήριζαν πάντοτε, πόσο μάλλον τώρα, εκτός των άλλων, η ανασφάλεια, η νεύρωση, η αβεβαιότητα.
Ήθελα λοιπόν να τους προσφέρετε με περιφρόνηση αυτά τα πολύ χρήσιμα για την Πρέβεζα, την Ήπειρο, το Ιόνιο και την Ελλάδα που προτείναμε σήμερα. Όπως αυτά που είπα για τα συμπαθητικά γουρουνάκια της Φιλιπιάδας.
Περισσότερο όμως τους αξίζει η γνωστή ρήση του Πυθαγόρα.



Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014




Polis-agora.blogspot.com Ιστολόγιο Μιχάλη Χαραλαμπίδη