Τετάρτη 2 Ιουνίου 2021

ΣΤΟΥΤΓΚΑΡΔΗ 19 ΜΑΙΟΥ 2021

 

ΣΤΟΥΤΓΚΑΡΔΗ 19 ΜΑΙΟΥ 2021

Η ΑΝΟΙΞΗ ΤΩΝ ΚΑΡΔΟΥΣΙΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ



22.05.2021

Χαιρετισμός της Κούρδισας ακτιβίστριας


Σεβάλ Κιουμούς


Είμαστε σήμερα εδώ για να μην λησμονήσουμε και να μην αφήσουμε στη λησμονιά την Γενοκτονία του Ποντιακού Λαού. Μνημονεύουμε τα θύματα αλλά και τους μάρτυρες οι οποίοι προσπάθησαν να προστατέψουν τους συνανθρώπους τους από οργανωμένες σφαγές των Τούρκων.


Η συνθήκη της Λοζάνης έπρεπε να επισφραγίσει την μοίρα των λαών μας. Το σχέδιο να εκδιώξουν τους Έλληνες του Πόντιου, τους Αρμένιους και εμάς τους Κούρδους από την πατρίδα και τα χώματα μας, και να πράξουν εθνική κάθαρση σε όσους παρέμειναν, αυτά τα σχέδια απέτυχαν.

Εμείς είμαστε η ζωντανή απόδειξη και σήμερα εδώ, όλοι μαζί, στεκόμαστε ως αντιφασίστες, ως αντικαπιταλιστικές και ενάντια στον ιμπεριαλισμό. ´Όλοι μαζί κατά του τουρκικού φασισμού και όλων των φασισμών του κόσμου, και έτοιμοι να αγωνιστούμε και να αντισταθούμε στην πατριαρχία, στη γυναικοκτονία, στις εκδιώξεις, στην οικολογική καταστροφή. Ως ένα σημείο χαλάσαμε τα σχέδια των ηγεμονικών δυνάμεων του κόσμου, οι οποίοι θυσιάζουν ανθρώπινες ζωές για το κέρδος και την εξουσία τους.


Η παρουσία μας εδώ δεν προωθεί μόνο την κουλτούρα της αντίστασης μας, αλλά είναι και το μήνυμα το οποίο πρέπει να δοθεί ως άμυνα της επανάστασης. Έτσι μνημονεύουμε και εμπράκτως και αυτούς που θυσίασαν τη ζωή τους για την επανάσταση και οι οποίοι συνεχίζουν να μας δείχνουν το δρόμο και τον αγώνα της καθημερινής αντίστασης.


Η Τουρκία πάλι κάνει πόλεμο με το κουρδικό απελευθερωτικό κίνημα, και με τον άμαχο πληθυσμό. Στις 23. Απριλίου 2021 ο τουρκικός στρατός ξεκίνησε μία εντατική εισβολή στο νότιο Κουρδιστάν (βόρειο Ιράκ). Χιλιάδες στρατιώτες επιτίθενται στην περιοχή με μαχητικά αεροπλάνα και με κηφήνες, η οποία ελέγχεται εδώ και δεκαετίες από αντάρτες του εργατικού κόμματος (
PKK). Έκτοτε δίνονται καθημερινά σκληρές μάχες κι έχουν σκοτωθεί 200 άνθρωποι.


Η τουρκική πολιτεία σκόπιμα κάνει επίθεση σε χωριά και καταστρέφει καλλιεργήσιμες εκτάσεις. Ιδιαίτερο στόχαστρο των τουρκικών στρατευμάτων εισβολής είναι οι υποδομές και ο άμαχος πληθυσμός. Βάζουν φωτιά στην ύδρευση, στην παροχή ρεύματος, στα χωράφια και στα κοπάδια. Δεν τους εκφοβίζει ούτε η επίθεση με χημικές βόμβες. Ο δικτάτορας Ρετζέπ Ταίπ Ερτογάν και μαζί μ’ αυτόν και τα τούρκικα κόμματα (AKP) και (MHP) είναι οι υπεύθυνοι αυτών των σφαγών και των εγκλημάτων πολέμου στον κουρδικό πληθυσμό.


Χιλιάδες άνθρωποι έχουν τραπεί πάλι σε φυγή.


Από την κατοχή της πόλης Άφριν το 2018,
3000 Κούρδισες γυναίκες είναι ακόμα στα χέρια του IS και του τουρκικού στρατού. Τις κρατούν στις φυλακές ως σκλάβες του σεξ και τις πουλούν στα παζάρια των σωματέμπορων των τουρκικών κυκλωμάτων.


Ακόμα βρίσκονται 10.000 πολιτικοί κρατούμενοι άνθρωποι στις τουρκικές φυλακές.


Η Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας σιωπά, συνεχίζει να προμηθεύει εξοπλισμούς σε ποσότητες ρεκόρ στην Τουρκία, και αφήνει μαζί με την ΕΕ την Τουρκία να απομονώνει εκατομμύρια πρόσφυγες. Αγνοείται έκαστη κριτική προς την Τουρκία.

Αλλά ο τουρκικός στρατός, εν όψει της σκληρής αντίστασης των ανταρτών και των μονάδων της άμυνας του λαού, δεν προχωρά.

Σας καλώ να αντιμετωπίσουμε όλοι μαζί τον φασισμό, και να στηρίξουμε την επανάσταση στο Κουρδιστάν και παντού στον κόσμο. Διότι η δύναμη μας είναι η δύναμη της αλληλεγγύης !


Να είμαστε σαν την άνοιξη που ανθίζει με όλη την ποικιλία και δύναμη της, και αντιστέκεται και χαρίζει ζωή και την τρέμει ακόμα και ο πιο μακρύς και δριμύς χειμώνας.

Σας ευχαριστούμε εκ μέρους της Συνομοσπονδίας των κοινοτήτων του Κουρδιστάν στην Γερμανία (
KON-MED: Konföderation der Gemeinschaften Kurdistans in Deutschland e.V.)




Η Σεβάλ Κιουμούς και στα αριστερά της ο Αντιπρόεδρος των Die Linke Tobias Pflüger


                                                           ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ

Δελτίο τύπου, 21 Μαΐου 2021

 

Ημέρα μνήμης για τη γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου: συγκέντρωση με τον Tobias Pflüger το Σάββατο 22 Μαΐου

 

Στις 22 Μαΐου στις 3:30 μ.μ. στο Stauffenberg Platz στη Στουτγάρδη, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση για την ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου /

«Πόντος - Το δικαίωμα στη μνήμη». Η εκδήλωση διοργανώνεται από τη "Δωδεκάπολις", την ένωση των Ποντιακών Συλλόγων της Βάδης-Βυρτεμβέργης. Ο κύριος ομιλητής φέτος είναι ο Tobias Pflüger, μέλος του γερμανικού κοινοβουλίου του κόμματος DIE LINKE / Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ από το Freiburg.

 

Ο Tobias Pflüger θα μιλήσει, μεταξύ άλλων, για τη γερμανική ευθύνη απέναντι στους Έλληνες από τον Πόντο:

 

«Το LINKE χαιρετίζει ρητά το γεγονός ότι το 2016 η ομοσπονδιακή κυβέρνηση αναγνώρισε τελικά τη γενοκτονία των Αρμενίων και των Αραμαίων-Ασσυρίων και των Χαλδαίων χριστιανών. Δεν αρκεί όμως το ψήφισμα να αναφέρεται σε "άλλες χριστιανικές" ομάδες. Οι Ποντιακοί σύλλογοι ορθώς μιλούν για «ξεχασμένη» γενοκτονία. Υποστηρίζουμε ρητά να  αναγνωριστεί η γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση. Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση πρέπει να ζητήσει συγγνώμη για τη συνενοχή και την ευθύνη του γερμανικού Ράιχ.

 

Ο Pflüger συνεχίζει: «Η γερμανική κυβέρνηση πρέπει σαφώς να απορρίψει οποιαδήποτε παρέμβαση της τουρκικής πλευράς επί του θέματος δηλαδή κατά τον σαφή κατονομασμό των εγκλημάτων κατά των Ελλήνων του Πόντου. Η γενοκτονία των Αρμενίων, των Ασσυρίων / των Αραμέων και των Ελλήνων του Πόντου, στην οποία συμμετείχε και το Γερμανικό Ράιχ, πρέπει να συμπεριληφθεί στα προγράμματα σπουδών. "

 

Η εκδήλωση για την ημέρα μνήμης κατά την γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, πραγματοποιείται κάθε χρόνο στις 19 Μαΐου. Εκείνη την ημέρα, οι Πόντιοι Έλληνες σε όλο τον κόσμο τιμούν τη γενοκτονία, η οποία έφτασε στο αποκορύφωμά της στις 19 Μαΐου 1919 με τη μόνιμη απέλαση του ελληνικού ορθόδοξου πληθυσμού από την περιοχή της Μαύρης Θάλασσας. Στην Ελλάδα η ημέρα είναι επίσημη ημέρα μνήμης.