Πέμπτη 3 Ιουνίου 2021

Η ΧΩΡΑ ΘΕΛΕΙ ΜΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΥΝΤΕΧΝΙΑΚΗ ΠΑΡΑΣΙΤΙΚΗ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ

 

Η ΧΩΡΑ ΘΕΛΕΙ ΜΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΥΝΤΕΧΝΙΑΚΗ ΠΑΡΑΣΙΤΙΚΗ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ



Η Κυβερνητική
ελαφρότητα με υποχρεώνει να επιστρέψω(polis-agora, Δευτέρα 5 Απριλίου 2021) στο ζήτημα της ανάπτυξης. Έρχεται στην μνήμη μου η ελαφρότητα των ετών 80 – 90 – 2000.

Είναι ορατό ότι η κυβέρνηση δεν ξέρει και δεν μπορεί να ανταποκριθεί στην ιστορική ανάγκη ενός σύγχρονου αναπτυξιακού σχεδιασμού δια μέσου της κατανομής των Ευρωπαϊκών πόρων με όρους ωφελιμότητας, του κοινού καλού και όχι απορροφητικότητας μη παραγωγικών κρατικοδίαιτων δικτύων ιδιωτών και συντεχνιών.

Η κατανομή των πόρων θα κρίνει την αναπτυξιακή εξέλιξη της χώρας τις επόμενες δεκαετίες. Οι κυβερνητικές ομάδες δεν διδάχθηκαν από το παρελθόν. Ούτε έχουν συνείδηση της ιστορικής στιγμής.

Σ’ αυτές τις συνθήκες μπορεί να παρέμβει το Κοινοβούλιο. Υπεύθυνοι Βουλευτές από όλες τις πολιτικές ομάδες.

Η Χώρα θέλει μια αναπτυξιακή, παραγωγική και όχι συντεχνιακή καταναλωτική και παρασιτική συναίνεση.

Οφείλω επίσης να επαναλάβω ότι αν η κυβέρνηση δεν θέσει στις αναπτυξιακές προτεραιότητες τον οδικό άξονα Σαπών – Μεταξάδων όπως και τον σιδηροδρομικό Αλεξανδρούπολη – Καβάλα – Αμφίπολη – Χαλκιδική – Θεσσαλονίκη τότε οι πολίτες νομιμοποιούνται να τους απευθύνουν την κατηγορία των ανεύθυνων. Επί πλέον των επικίνδυνων.

Επικίνδυνοι ήταν αυτοί που έριξαν την χώρα στα χρεοβόρα τάρταρα.

Τους προειδοποίησα μάλιστα πολλές φορές.

Ένα ερώτημα. Τι έγινε εκείνη η κωμική πλέον – δεν πρόσφεραν ποτέ τίποτε – επιτροπή για την Θράκη. Αν δεν αυτοκαταργήθηκε να καταργηθεί.

Οι απολογούμενοι για τα της ανάπτυξης είναι οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι στους τοπικούς, περιφερειακούς και κεντρικούς θεσμούς.

Η σοβαρότητα, η ευθύνη, η διανοητική επάρκεια αποτελούν θεμελιώδη προτερήματα της Αληθινής Πολιτικής.





Μιχάλης Χαραλαμπίδης

Αιξωνή, Ιούνιος 21