Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2010

Η ΑΝΤΙΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ ΤΩΝ ΚΟΛΛΗΜΕΝΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΩΝ ΚΑΙ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ
(Για την διακαναλική συνέντευξη τύπου. Αποσπάσματα από συνεντεύξεις σε Ρ/Σ)

Η ΑΝΤΙΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ ΤΩΝ ΚΟΛΛΗΜΕΝΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΩΝ ΚΑΙ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Ας μείνουμε πρώτα στην εικόνα, στο θεσμικό πρωτόκολλο.
Η αντιαισθητική των δύο κολλημένων Τραπεζιών μπορεί να ταιριάζει στο Τουρκομπαρόκ, σε Βαλκάνιους, σε χαρτοπαίκτες της στιγμής, όχι όμως στην αισθητική της Ελληνικής Δημοκρατίας. Στο αισθητικό , θεσμικό πρωτόκολλο της.
Σε φυσιολογικές συνθήκες έπρεπε να έχουμε διαμαρτυρίες από την Ένωση Βιομηχάνων, τις Ενώσεις Επίπλου, τους Αρχιτέκτονες Εσωτερικών χώρων, τα ανάλογα τμήματα των Πανεπιστημίων, του Τ.Ε.Ι. Δυτικής Μακεδονίας, τα τμήματα ιστορίας της Τέχνης, τους Ζωγράφους. Σίγουρα δεν θα αισθάνονται καλά με το θέαμα ο Πραξιτέλης, ο Ικτίνος, ο Περικλής, οι Μάστορες της Ρωμανίας, ήταν γνωστοί μέχρι την Ινδία, ο Πικιώνης και η Μαρία Κάλας.
Η αντιαισθητική του υιού Παπανδρέου εκτός των άλλων πλήττει την οικονομία της χώρας.
Είναι η πλέον ΚΙΤΣ ομάδα που εγκαταστάθηκε ποτέ στους θεσμούς. Το κακό άρχισε με την πλαστική σακούλα στον Μπούς στον Λευκό Οίκο. Σε άλλη χώρα θα τους αποστράτευαν από τότε. Εδώ τους συντήρησαν εξωθεσμικοί κύκλοι.
Άλλη πλευρά της λεγόμενης συνέντευξης η γνωστή χρόνια λεκτική – μορφωτική πενία. Όλο και όλο 150 λέξεις επαναλαμβανόμενες με το ζόρι. Με τα τσιγκέλια έλεγαν στην Αλεξανδρούπολη, αλλά νομίζω και σε όλη την Ελλάδα παλαιότερα.
Ας μείνουμε όμως σε μια άλλη πλευρά. Το 2000 0 υιός Παπανδρέου συμπρωθυπουργεύων με τον Σημίτη είπαν «Στις εκλογές θα ψηφίσει το χρηματιστήριο και η SIEMENS». Τώρα λέει «στις εκλογές για την Προκρούστεια μεταρρύθμιση θα ψηφίσουν οι δανειστές, οι τοκογλύφοι» όχι οι Πολίτες.
Είμαστε πολύ μακριά από την Δημοκρατία. Μιλώ στο βιβλίο μου για το ΚΚΚΑΣΟΡ για αυτό το αντιδημοκρατικό πέρασμα. Γιατί δεν το διδάσκουν στο Πάντειο, στο Αριστοτέλειο Θεσσαλονίκης. Δεν νομίζω ότι αυτή η εικόνα είναι αντιπροσωπευτική της Ελλάδας, των Ελλήνων, των προσδοκιών και των σύγχρονων δυναμικών τους.
Είναι μια ξένη εικόνα και πρέπει να απομακρυνθεί σύντομα. Πολύ κακό έκανε επί δεκαετίες.





Polis-agora.blogspot.com Ιστολόγιο Μιχάλη Χαραλαμπίδη