Τρίτη 23 Απριλίου 2019

ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ - (μιλώντας στην Κατερίνη στις 17/04/2019)


ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ Α. ΤΣΙΠΡΑ – Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ – ΨΕΥΤΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΚΛΠ
Ήθελα από εδώ σήμερα να πω τα εξής προς τους Α. Τσίπρα, Κ. Μητσοτάκη, το ΚΚΚΑΣΟΡ-Ψευτοδημοκρατική παράταξη και άλλους εμπλεκόμενους. Είναι γνωστό ότι μεγάλα κομμάτια του δορυφορικού περιφερειακού κράτους* , των τηλεοπτικών λόμπυ και του ημιμαθούς προσωπικού τους, των κομματικών μηχανισμών και μιας ψευτοεπιστημονικής πανεπιστημιακής κάστας δεν αποδέχθηκαν ποτέ την αναγνώριση της γενοκτονίας των Ποντίων από το Ελληνικό Κοινοβούλιο την 24η Φεβρουαρίου του 1994. Την πλέον υψηλή ηθικά και πολιτικά στιγμή της μεταπολίτευσης. Μια πράξη απελευθέρωσης από τα γεωπολιτικά γεωπολιτισμικά δεσμά που συνέβαλαν στον πνευματικό ακρωτηριασμό των Ελλήνων.
Η μη αποδοχή μετατοπίζονταν πολλές φορές στην στρατολόγηση καπό**και χωροφυλάκων της μνήμης του πλέον μαρτυρικού κομματιού του ελληνισμού των Ποντίων. Πρωταγωνιστικός ζηλωτής αυτών των μεθοδεύσεων υπήρξε ο γνωστός υιός με έμμισθους καθεστωτικούς συμβούλους και υπαλλήλους όταν αποπειράθηκε να καταργήσει την 19η Μαΐου. Είναι αποκαλυπτικό γι’ αυτές τις στοχεύσεις  το υπογεγραμμένο από τον Ν. Φίλη κείμενο στην εφημερίδα Αυγή τον Αύγουστο του 2014. Το πλέον φασιστικό κείμενο της μεταπολίτευσης μαζί με αυτό ενός άλλου γνωστού καθεστωτικού εσατζή την περίοδο του πράσινου καθεστώτος μεταπηδήσαντος στον ΣΥΡΙΖΑ.
Απέναντι σε αυτές τις ολοκληρωτικού τύπου προσχεδιασμένες επιθέσεις και ύβρεις πεζοδρομιακής και όχι πολιτισμένης δημοκρατικής δημόσιας ατμόσφαιρας  είναι γνωστό ότι έδειξα υψηλό επίπεδο ευθύνης υπερασπιζόμενος την μνήμη των νεκρών μας, την υπόθεση μας , την εθνική αξιοπρέπεια αλλά και το εθνικό πλαίσιο. Η ιστορία μου έδωσε Δίκαιο.
Επειδή τους τελευταίους καιρούς παρατηρείται η στρατολόγηση νέων θρασύτατων καπό που επαναφέρουν στην μνήμη μας τον προηγηθέντα κύκλο ύβρεων, προσβολών και υπονομεύσεων της υπόθεσης μας οφείλω να πω ότι η επανάληψη τους  τις τοποθετεί πλέον εκτός Εθνικού και Δημοκρατικού πλαισίου και έτσι θα αντιμετωπισθούν. Νομίζω ότι αυτοί στους οποίους απευθύνομαι να κατανοούν τι εννοώ και να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Αρκετά .
 
*για το κράτος στην Ελλάδα στο ‘Ελληνική Πολιτική Παιδεία- η Πολιτική ως Ανώτερη Τέχνη’.
**για τους καπό στις μελέτες για την λειτουργία των στρατοπέδων εξόντωσης και τα ολοκληρωτικά καθεστώτα.