Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2021

ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΚΑΙ ΝΕΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ

 

ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ

(Μιλώντας σε Ρ/Σ)

 

ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΚΑΙ ΝΕΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ

THE WOMEN AND THE NEW EASTERN QUESTION

 

1204 – 2004 ΚΑΙ Ο ΠΟΛΩΝΟΣ ΠΑΠΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΥΛΟΣ

Στο κείμενο – Πολιτικό Σχέδιο του 1993 που είχε τίτλο «1204 2004 Η ογδόη Εκατονταετία» (Ελληνική Πολιτική Παιδεία) η ιστορία έδειξε ότι ο μόνος μου συνομιλητής ήταν εκτός Χώρας. Ήταν ο Πάπας Ιωάννης – Παύλος – ο Πολωνός Πάπας. Μεγάλη η απουσία του σήμερα. Σκεφθείτε η Ελλάδα, οι Κυβερνήσεις να εφάρμοζαν αυτό που πρότεινα. Θα ήμασταν αλλού.

ΟΙ ΚΛΙΝΤΟΝ – ΚΟΡΗ ΚΑΙ ΜΗΤΕΡΑ

Παρατηρώ επίσης ότι οι μόνοι συνομιλητές μου τους τελευταίους καιρούς στο «Νέο Ανατολικό Ζήτημα» αναδεικνύονται η Κόρη του Κλίντον, η οποία σε συνεργασία με την μητέρα της ετοιμάζει μια κινηματογραφική ταινία για τις γυναίκες της Κουρδίας. Η Ντανιέλ Μιτεράν και η Βερένα Γκράφ φίλη της Μεγάλης Ελληνίδας στον Ο.Η.Ε. Ειρήνης Νταή έχουν τις συνεχίστριες τους. Για τις γυναίκες της Κουρδίας μίλησα πριν στα πρώτα βήματα του αγώνα τους. Έχουν κεντρική θέση στο βιβλίο μου για «Το Νέο Ανατολικό Ζήτημα – Το Τουρκικό Πρόβλημα».

Και στο Παλιό και το Νέο Ανατολικό Ζήτημα οι γυναίκες είναι παρούσες με την μία ή την άλλη μορφή. «Η γυναίκα στην Ποντιακή Γενοκτονία» είναι ο Τίτλος Ομιλίας μου στις 9 Μαρτίου 1994 (Το Ποντιακό Ζήτημα Σήμερα 2014 Στράβων).

Για τις γυναίκες του Πόντου και της Κύπρου δεν έχουμε μια κινηματογραφική ταινία. Έπρεπε να σπουδάσω σκηνοθεσία στην Ρώμη. Θα γίνει για τις γυναίκες της Κουρδίας. Όχι από το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου αλλά την Κόρη και την μητέρα Κλίντον. Ίσως είναι η έμμεση συγνώμη του Πατέρα. Η ενοχή του στο αδίκημα εις βάρος του ηγέτη αυτού του Ιστορικού Λαού. Η συγνώμη του στην Αθήνα δείχνει ότι μπορεί να επαναληφθεί για το βρώμικο 99’.

Να σημειώσω ότι στις αρχές του 2000 παρατήρησα το ενδιαφέρον της Γερουσιαστή τότε Χίλαρυ Κλίντον για το Νέο Ανατολικό Ζήτημα στην ευχαριστήρια απάντηση της προς τον ΕλληνοΑμερικανό καθηγητή Βασίλειο Θεοδωρίδη. Ο Θεοδωρίδης έκανε την ευγενική χειρονομία να της αποστείλει το βιβλίο μου «The Pontian Question In The United Nations». Η Ευχαριστήρια Επιστολή της δημοσιεύεται στην νέα διευρυμένη έκδοση του βιβλίου(2009 Στράβων). Ο Βασίλειος Θεοδωρίδης ήταν ο πρωταγωνιστής του στησίματος του Μνημείου της Γενοκτονίας των Ποντίων στην Φιλαδέλφεια. Ένας μεγάλος και έντιμος συναθλητής μου.

Η ΚΑΡΡΕΝ ΜΠΑΟΥΕΡ ΓΕΡΜΑΝΙΔΑ ΥΠ. ΑΜΥΝΗΣ ΚΑΙ Ο ΒΙΑΣΤΗΣ – ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΤΗΣ ΚΟΥΡΔΙΑΣ ΧΟΥΛΟΥΣΙ

Ενώ οι γυναίκες των Η.Π.Α. ετοιμάζουν κινηματογραφική αφήγηση για το δράμα, την υπερηφάνεια και τον αγώνα των Γυναικών του Ξενοφώντα, η Κάρρεν Μπαουερ δέχεται στο Βερολίνο τον εκτελεστή, δολοφόνο και βιαστή των γυναικών της Κουρδίας Χουλουσι Ακαρ. Οι εδώ κυβερνήσεις και αντιπολιτεύσεις είναι άφωνες. Ήταν και το 2016 στο «Το Νέο Ανατολικό Ζήτημα».

Ο ΚΟΝΤΕ  ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΣΑΣ – CONTE NON ECONTE E UN PASCIA

Με ρωτάτε για στάση της Ιταλίας λόγω της σχέσης μου με αυτή την χώρα. Για την σχέση Ελληνικότητας και Ιταλικότητας μιλώ με μεγάλη αγάπη στο «Καλαβρία Η Βαθειά Ελλάδα – Calabria Ellade Profonda» Τώρα για τον Κόντε και ένα σύστημα εκεί τι να πω. Ο Κόντε δεν είναι Κόντης είναι πασάς – conte non econte un pascia.

Η ΑΥΤΟΝΟΜΑΖΟΜΕΝΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

Με ρωτάτε για την αυτονομαζόμενη αριστερά στην Ελλάδα. Τόσο στο παλιό όσο και το Νέο Ανατολικό Ζήτημα δεν τα πήγε καλά. Όπως και η Δεξιά. Είναι εκτός της απελευθερωτικής διαλεκτικής και προοπτικής του. Αυτό είναι το βιβλίο μου. Τελευταία είχαν μια ευκαιρία. Αυτή της Γένοβας το 2001 στο(Το Νέο Ανατολικό Ζήτημα). Ήταν όμως Βουβοί και Επαρχιώτες. Βουβοί έξω, θορυβώδεις μέσα. Υπερβολικά θορυβώδεις μάλιστα ορισμένες υποομάδες, γιάφκες διαφόρων μορφών.

ΣΤΟ ΝΕΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ Η ΝΙΚΗ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ

Στην γνωστή ομιλία μου του 1996, την είδαν εκατομμύρια νέα παιδιά δέκα πέντε χρόνια μετά, εκτός από την αναφορά μου στο Λαντ λέω στο τέλος, ένα είναι το Πρόβλημα, το Τουρκικό Πρόβλημα. Όταν ξεκίνησα τον αγώνα μου, την δεκαετία του 80’ έγραψα. Στο Νέο Ανατολικό Ζήτημα τον Λόγο θα έχουν οι Λαοί. Να σας το εκφράσω διαφορετικά. Στο Νέο Ανατολικό Ζήτημα η Νίκη Ανήκει στους Λαούς. Στους Αυτόχθονες Λαούς.

 

Αιξωνή Φεβρουάριος 21