Δευτέρα 20 Μαΐου 2019

ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ - (Μιλώντας στην Ένωση Ποντίων στο Ελληνικό 3 Μαΐου 2019)


ΕΝΑΣ ΚΟΣΜΟΣ ΕΝΑΡΕΤΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΦΑΥΛΟΣ
Πώς θα ψηφίσουμε; Πολύ πολιτικά. Πολύ ιστορικά. Μπαίνοντας στο νέο ιστορικό πολιτικό κύκλο με αξιοπρέπεια. Όχι εφήμερα, πολιτικάντικα, εύκαιρα όπως έγραφε ο Ησίοδος και έλεγαν οι όμορφες θείες μου.
Τιμωρώντας αυτούς που μας προσέβαλαν ως Έλληνες. Που προσέβαλαν τους νεκρούς μας.
Πώς; Ρίχνοντας μαζί με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ απόσπασμα από το πλέον φασιστικό κείμενο της μεταπολίτευσης. Απάνθρωπο το χαρακτήρισα. Αυτό του Φίλη στην Αυγή του Αυγούστου του 2014. Υπογεγραμμένο από αυτόν αλλά συλλογική δουλειά του βαθέως δορυφορικού παρακράτους. Σ’ αυτό που πυροβολεί κυριολεκτικά, όπως πυροβολούσαν οι έμμισθοι υπάλληλοι του Γκέμπελς και οι ‘’εγχώριοι’’, τον Ανδρέα Παπανδρέου και τον Μιχάλη Χαραλαμπίδη. Εμένα. (Το κείμενο στο polis-agora.blogspot.com).
Έτσι θα τιμήσουμε τους νεκρούς μας. Θα τους προστατεύσουμε από τους συνεχιστές της γενοκτονίας, τους νέους δολοφόνους.
Θα τιμήσουμε τον Ανδρέα Παπανδρέου για την συμβολή του στην Αναγνώριση. Έχω μιλήσει γι’ αυτό.
Μου έκανε εντύπωση ότι δεν τον υπεράσπισαν οι ευεργετημένοι από αυτόν. Οι μετά θάνατον ‘’χρήστες’’ του. Οι άγνωστοι στον θυρωρό.
Θα ρίξουμε μαζί με το ψηφοδέλτιο της ψευτοδημοκρατικής παράταξης μια φωτογραφία του Γεωργάκη χορεύοντας επάνω στους τάφους των νεκρών της Σμύρνης. Παραμένει μεγάλο το θράσος, η κουτοπονηριά, ο κυνισμός τους. δεν τους είδα να ζητούν συγνώμη σε ένα από τα εκφυλισμένα ψευτοσυνέδρια τους.
Ένας Ίωνας του ΠΑΣΟΚ – έφυγε από την ζωή – μου είπε τότε ιδιωτικά. Δημόσια δεν μίλησε. « Ζεϊμπέκικο σε γκαζόν, Μιχάλη ».
Θα τους τιμωρήσουμε, θα το κάνουμε για όλους αυτούς. Για την αξιοπρέπειά τους αλλά και την μνήμη μας.
Αρκετά με τους αριστεροδεξιούς χωροφύλακες της Μνήμης μας.
Είμαστε σε άλλη εποχή.
Εκατό χρόνια μετά.
Θα είναι όπως ανάβεις ένα κερί. Γι’ αυτούς που έφυγαν δολοφονημένοι και την αξιοπρέπεια αυτών που έρχονται. Των νέων γενεών.
Αυτή είναι η ηθική μας. Η πολιτική ηθική μας. Η πολιτική αρετή μας. Ένας κόσμος ενάρετος και όχι φαύλος.