Τρίτη 8 Μαΐου 2018

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΟΧΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΝΘΗΚΟΛΟΓΗΣΗΣ


Η Ελλάδα θέλει μια κυβέρνηση αποκατάστασης  των δικαιωμάτων του ελληνισμού εκεί που αυτά παραβιάσθηκαν σε συνθήκες διπολισμού. Όχι κυβέρνηση συνθηκολόγησης. Τόσο στις σχέσεις με την Τουρκία όσο στο Σκοπιανό και το Αλβανικό. Το τελευταίο ως γνωστόν είναι πολυδιάστατο ζήτημα.
Η Ελλάδα δεν μπορεί να υφίσταται διαρκώς την αλβανική προβληματικότητα, επιθετικότητα και θρασύτητα.
Οι σχέσεις μας με την Αλβανία πρέπει να επανατοποθετηθούν. Αυτές  έχουν πολλές παραμέτρους.
Μια νέα προστεθείσα τις τελευταίες δεκαετίες μα καθόλου αμελητέα παράμετρος η οποία επηρέασε και επηρεάζει αρνητικά τις σταθερές της χώρας, της κοινωνίας  μας είναι η αλβανική εγκληματικότητα στην Ελλάδα και επομένως εκτός των άλλων η αποσυμφόρηση των ελληνικών φυλακών. Γράφω στο βιβλίο μου « Νέα Αναπτυξιακή Παιδεία Η Ανάκτηση του Ελληνικού Τρόπου » γι αυτήν την παράμετρο.
Οι άμεσα εμπλεκόμενοι είναι χρήσιμο να μελετήσουν εκ νέου αυτά τα ζητήματα.
Βέβαια δεν αποτελεί υπεύθυνη, σοβαρή, εθνική αντιπολίτευση η στάση « άσε αυτούς να κάνουν την δουλειά ».
Η κυβέρνηση δεν έχει καμία νομιμοποίηση για πολιτικές συνθηκολόγησης όταν εκτός από την « αντιμνημονιακότητά της », με ότι σήμαινε αυτό, δεν παρουσιάστηκε ως κυβέρνηση συνθηκολόγησης στο εκλογικό πεδίο. Συνθηκολόγησε μάλιστα χωρίς προηγούμενη υπεράσπιση των δικαιωμάτων του Ελληνισμού ( η Ελλάδα δεν ηττήθηκε για να συνθηκολογήσει ούτε ήταν η επιτιθέμενη χώρα ). Ούτε νομιμοποιείται να το πράξει στο παραπέντε του κλεισίματος της κυβερνητικής της θητείας.
Αυτά τα θέματα δεν είναι για τροπολογίες του μεσονυκτίου ούτε ημερήσια από ημερήσιους που έλεγαν οι παλιοί στην Αγορά των Αθηνών.
                                                                        Μιχάλης Χαραλαμπίδης