Κυριακή 6 Μαΐου 2018

EL EJÉRCITO DEL EBRO - Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΤΟΥ ΕΒΡΟΥ


Οι πασάδες στην Μικρά Ασία και την Ισταμπούλ έχουν μεγάλη κρίση. Μέχρι να φύγουν για την Κεντρική Ασία σκέπτονται.
Ετοιμάζεται μια βαλκανική μαύρη ταξιαρχία αλληλεγγύης Βοσνίων και Αλβανών πασάδων για να σωθεί το δοβλέτι. Όλοι τους πλούτισαν από αυτό. Ασκέρι το έλεγαν την περίοδο του Δράμαλη και του Ιμπραήμ ( συγγενείς ήταν ), του Αλή ( μεγάλο μαχαίρι ).
Από την Πρίστινα θα συμμετέχει αλβανικό σώμα γυναικών που όπως είδαμε σε φωτογραφίες έπλεκαν κάλτσες και φανέλες για τα τουρκικά ES-ES στο Αφρίν.
Θα συμμετέχουν στην μαύρη ταξιαρχία μαζί ή χωριστά δεν είναι γνωστό, δεν αποφασίσθηκε ακόμη και τα εδώ υπολείμματα οι λάτρεις του οθωμανισμού και του κεμαλισμού. Μέχρι προχθές φώναζαν φανερά χάιλ Κεμάλ. Τώρα προσέχουν. Από τις γνωστές κομματικές, ψευτοπανεπιστημιακές και δημοσιογραφικές γιάφκες. Οι λειτουργοί των ιδεολογικών μηχανισμών του κεμαλοφασισμού στην Ελλάδα  θα έλεγε ο Αλτουσέρ. Η πολιτιστική χούντα της μεταπολίτευσης.
Οι Δημοκρατικές ταξιαρχίες όμως της Ελλάδας και της ελληνικής διασποράς είναι ήδη στο Κομπάνι, το Αφρίν, την Κουρδία του Ξενοφώντα. Με πρώτο έναν μεγάλο νέο ανθρωπιστή τον Γιάννη Βασίλη Γιαϊλαλή. Παιδί της Αμισού, αδελφής πόλης της Αθήνας. Δεν ζουν ο Θεόδωρος Αγγελόπουλος ή ο φίλος μου Γιλμάζ Γκιουνέι να κάνουν μια κινηματογραφική ταινία γι’ αυτόν. Μάλλον πρέπει να απευθυνθώ στους magnogrecous  σκηνοθέτες να το κάνουν.
Είναι στην Κουρδία όπως ήταν οι προ παππούδες τους στην Ιβηρική στον στρατό του Έβρου, στην Καταλονία, ενάντια στον φασισμό.
Θα πρότεινα στους φαντάρους του δικού μας Έβρου στην πατρίδα μου την Θράκη να μάθουν το τραγούδι El ejército del Ebro. Νομίζω το τραγουδά η Μαρία Φαραντούρη. Να το τραγουδήσουν και στον Νορβηγό γγ του ΝΑΤΟ κατά μια επίσκεψή του. Θα έχει μια δημοκρατική έκπληξη.
Γιατί δεν του το μαθαίνουν ο Καμμένος, ο Κοτζιάς, ο Τσίπρας κατά την διάρκεια ενός γεύματος; Κατά καιρούς τραγουδούν στις συναντήσεις τους είδα. Εγώ θα του το μάθαινα. Για την υπεράσπιση της ελευθερίας δεν δημιουργήθηκε το ΝΑΤΟ; Αυτό δεν γράφει το καταστατικό του ή κάνω λάθος;
Αυτή τη φορά No pasarán όπως έλεγε η Ντολόρες.
Η νίκη ανήκει στο Δίκαιο, στην Ιστορία, στους Αυτόχθονες λαούς και όχι στους κατακτητές και ληστές της γης των Λαών, της Γης μας.

                                                                                             Μιχάλης Χαραλαμπίδης