Πέμπτη 18 Μαρτίου 2021

Ανάμεσα στην Παλιά και την Νέα Παλιγγενεσία

 


ΧΑΡΤΕΣ – ΠΥΞΙΔΑ 

Ανάμεσα στην Παλιά και την Νέα Παλιγγενεσία

 

Για την Δεύτερη Εκατονταετία από την Παλιγγενεσία και τον Ορίζοντα μίας Νέας Παλιγγενεσίας που έχει ανάγκη ο Ελληνισμός θα μιλήσουμε σοβαρά.

Θα σχεδιάσουμε και θα οικοδομήσουμε όλη την Δεκαετία 2020 – 2030.

Τον ορίζοντα αυτό έθεσα για πρώτη φορά το 1995 σε ένα σημαντικό κείμενο. Μία κρίσιμη ιστορικά στιγμή για την Πολιτική εξέλιξη της χώρας(το κείμενο αυτό θα επανεκδοθεί).

Πορευόμενος σε αυτόν τον ορίζοντα επανήλθα σε άλλες στιγμές σχεδιασμού και οικοδόμησης. Ακόμη λίγο θα έχτιζα μία Πόλη αν δεν το απαγόρευαν (ε) ο γνωστός.

Ένα κείμενο μου είχε τίτλο «Ανάμεσα στην Παλιά και την Νέα Παλιγγενεσία».

Ο Αληθινός όμως Λόγος, οι Αληθινές Ιδέες Επιστρέφουν.

Νέοι Υγιείς άνθρωποι και ερευνητές, αληθινοί επιστήμονες που μπαίνουν στο κοίτασμα αυτών των ιδεών τις ανακαλύπτουν. Το παλιό, το ψεύτικο πεθαίνει. Το νέο γεννιέται.

Τα περισσότερα κείμενα που οικοδομούσαν αυτόν τον ορίζοντα περιλαμβάνονται στο τόμο «Νέα Αναπτυξιακή Παιδεία. Η Ανάκτηση του Ελληνικού Τρόπου» Το κείμενο « Ο Ελληνισμός στον 21ο Αιώνα» στον Τόμο « Ελληνική Πολιτική Παιδεία – Η Πολιτική ως Ανώτερη Τέχνη». Ένα από τα καλύτερα ή για να είμαστε ακριβείς το καλύτερο στην Ευρώπη.

Ανθρώπινες κοινωνίες δεν μπορούν να υπάρχουν χωρίς Ορίζοντα, χωρίς Θέαση, χωρίς Αληθινή Πολιτική. Χωρίς Πυξίδα και Χάρτες.

Είναι μία Πρόσκληση και Πρόκληση.

 

Καλή Αρχή Λοιπόν

 

Τα Μαργαριτάρια σ’ αυτούς που τα Αξίζουν  όπως μας προειδοποίησαν ο Πυθαγόρας και ο Χριστός.

 

 

Μιχάλης Χαραλαμπίδης

Αιξωνή, Παραμονές της 25ης Μαρτίου 2021