Πέμπτη 4 Μαρτίου 2021

Η ΕΥΛΟΓΙΑ


Όταν μία αντιδεξιά παιδεία δεν την μετεξελίσεις σε μία σύγχρονη, πλούσια σε περιεχόμενα, δημοκρατική παιδεία, όπως επίσης μία αντιαριστερή παιδεία δεν την μετεξελίσεις σε σύγχρονη πολιτική παιδεία, τότε ετοιμάζεις την έλευση των φαντασμάτων του παρελθόντος. Των δεξιών και αριστερών Ταλιμπάν, των Φονταμενταλιστών, θεμελιοκρατών.

Όταν καλλιεργούσα και οικοδομούσα μία σύγχρονη δημοκρατική πολιτική παιδεία - Το έκανα με επιτυχία και το ολοκλήρωσα – δεχόμουν πυρά από ακροβολισμένους μηχανισμούς διανοητικής στασιμότητας των Ελλήνων και ειδικά μορφωτικής στασιμότητας της νεολαίας. Επρόκειτο για προμελετημένο έγκλημα. Στο «Νέα Αναπτυξιακή Παιδεία – Η Ανάκτηση του Ελληνικού Τρόπου».


Το «Ελληνική Πολιτική Παιδεία – Η Πολιτική ως Ανώτερη Τέχνη» καθώς και το «Το Νέο Ανατολικό Ζήτημα – Το Τουρκικό Πρόβλημα – Η Ανθρωπιστική Ελλάδα» αποτελούν νοητικά, πνευματικά εμβόλια προστασίας, ανοσίας από τον Ταλιμπανισμό, τους Φονταμενταλιστές, τους Χιμπατζήδες και τις Χιμπατζούδες κατά την Ναόμι, την ηλιθιότητα δηλαδή. Την ευλογιά είπα καιρό πριν.

Εμβόλια προστασίας της χώρας από τις περιοδικές επιχειρήσεις αποσταθεροποίησης της σε κρίσιμες περιόδους της σύγχρονης ιστορίας της όπως αυτές που διανύουμε.

Όταν μουτζουρώνεις, όταν πυροβολείς την Νεοκλασική Τριλογία της Πανεπιστημίου και τα Μουσεία δεν είσαι Επαναστάτης, είσαι Contras (Κόντρας), είσαι νεοφασίστας. Για τους Κόντρας στην Ελλάδα στο «Νέα Αναπτυξιακή Παιδεία».

 

 

Μιχάλης Χαραλαμπίδης

Αιξωνή Μάρτιος 21